EDR (Endpoint Detection and Response) Nedir?

Uç nokta tehdit algılama ve yanıt olarak da bilinen, uç nokta algılama ve yanıt; kötü niyetli siber tehditleri belirlemek ve bunlara yanıt vermek için uç noktaları sürekli olarak izleyen bir dizi aracı ifade eder. EDR çözümleri, tehditleri bir bütün olarak inceleyerek ne olduğu, etkisinin ne olduğu ve bu konuda ne yapılması gerektiği hakkında içgörü sağlar. EDR, tehdidi uç noktada tutarak, yayılmadan ve daha fazla hasara neden olmadan tehdidin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
 

EDR Nasıl Çalışır?

 

EDR; kötü amaçlı yazılım, fidye yazılımı ve gelişmiş kalıcı tehditler gibi ortaya çıkan tehditlere ve aktif saldırılara karşı koruma sağlamak için anonimleştirilmiş verileri ve davranış analizini birleştirir. Bir EDR çözümü, ortamınızdaki tehdit faaliyetlerini tespit etmek, araştırmak ve bunlarla ilgili tavsiyelerde bulunmak için proaktif olarak çalışır. Bir tehdit belirlediğinde, olay tamamen gelişmiş bir ihlale dönüşme şansı bulamadan olayı öncelik sırasına koyabilmeleri, araştırabilmeleri ve düzeltebilmeleri için ekibinizi uyarır.
 

Uç Nokta Tespiti Ve Yanıtı Neden Önemlidir?

 

Geleneksel güvenlik çözümleriyle karşılaştırıldığında EDR, kuruluşunuzun uç noktalarında daha fazla görünürlük sağlar ve daha hızlı yanıt süresi sağlar. EDR araçları, kontrol edilmediği takdirde çalışma beceriniz üzerinde feci bir etkiye sahip olabilecek çok çeşitli siber tehditleri algılar ve sizi korur. Bazı EDR çözümleri, henüz bilinmeyen kötü amaçlı yazılım türlerini belirlemek için tasarlanmış yapay zeka ve makine öğrenimine dayalıdır. Bu, giderek daha düşmanca bir siber ortamla karşı karşıya kalan kuruluşlar için önemli bir avantajdır. Uç noktaların sayısının artması ve siber saldırıların daha karmaşık hale gelmesiyle EDR her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. 
 

EDR Çözümünü Doğru Seçin

 

EDR çözümü seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği ve size en uygun EDR çözümü için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları