Kaspersky Kurumsal Antivirüs Çözümleri ve Özellikleri

Şirketler değerli bilgilerini bilgisayar ortamlarında ve ağ yapısı içerisinde saklamaktadır.  Bilgisayar korsanları bu bilgilere erişmek için internet üzerinden veya e-postalar vasıtasıyla pek çok yöntem kullanırlar. İşte tam da bu noktada Kaspersky Kurumsal Antivirüs Çözümleri kötü yazılımlara karşı çoklu koruma imkanları sunarak şirketinizin değerli bilgilerinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Kurumsal Antivirüs Çözümlerine neden ihtiyaç duyarız?

Kurumsal sistemler, bünyesinde bulunan işletme fonksiyonlarının oluşturduğu verileri kaydederler. Şirketinizin gizli olan değerli belgeleri; sunucularınızda (server) bulunan bilgi, belge, veriler; müşterilerinize ait ulaşılmaması gereken bilgi ve belgeler; çalışanlarınızın kullandığı kurumsal cihazlarda bulunan veriler ve işinizin dokunduğu tüm alanlardaki verileriniz şirket veya kurum veri tabanı arasında yer alır. Olası bir siber saldırı, başkalarının eline geçmemesi gereken veri tabanınızda bulunan değerli bilgilerinizi kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle çok yönlü koruma sağlayan kurumsal antivirüs çözümleriyle uç noktalarınız ve tüm kurumsal alanlarınız siber tehditlere karşı koruma altına alınmış olur.
 

Kaspersky Kurumsal Antivirüs Çözümleri nasıl bir koruma sağlar?

Kurumsal kullanıcılar genellikle çeşitli dijital dosyaları dosya depolarına yerleştirirler. Bu durum iş istasyonlarından paylaşılan dosya depolama tesislerine kadar şirket ağındaki tüm düğümleri riske maruz bırakır. Kaspersky Kurumsal antivirüs çözümleri sizleri bu risklerin neden olduğu hasarlardan korur.
 
Kaspersky Antivirüs Çözümleri ile sisteminizi ve verileri yalnızca kötü amaçlı yazılımlardan korumakla kalmayacak, aynı zamanda ağ verimliliği üzerinde minimum etkiyle en ağır yük koşullarında bile kesintisiz performans sağlayacak dosya sunucularıyla da en yüksek koruma düzeylerine de ulaşmış olursunuz.
 

Kaspersky Antivirüs Çözümlerinin Bazı Özellikleri

 
Etkili Koruma
Her zaman açık antivirüs koruması ve isteğe bağlı tarama; başlatılan veya değiştirilen her dosya, şüpheli nesneler işlenerek, silinerek veya karantinaya alınarak taranır.
Kritik alan taraması
Otomatik çalıştırma dosyaları ve RAM gibi işletim sisteminizin enfeksiyona en çok maruz kalan alanlarını taramak için özel bir görev çalıştırılabilir.
Esnek tarama ayarları
Tarama ayarları, koruma derinliğini ayarlamanıza, hangi dosya türlerinin ne zaman taranması gerektiğini belirlemenize, şüpheli ve virüslü nesnelere yönelik yanıtları tehdit türüne göre önceden ayarlamanıza olanak tanır.
Optimize edilmiş performans
Zamandan tasarruf etmek ve performansı hızlandırmak için, tüm nesneler tarandıktan sonra Kaspersky Labs'in tescilli teknolojileri iSwift ve iChecker ile yalnızca yeni veya değiştirilmiş dosyaların taranmasını sağlar.
Terminal sunucusu koruması
Son kullanıcılar korunur ve terminal hizmetleri araçları kullanılarak olaylar hakkında bilgilendirilir.
Sanallaştırılmış ağ altyapısı
Desteği Kanıtlanmış Hyper-V ve VMware Ready sertifikası sanal ortamlarda güvenilirliği garanti eder.
Ölçeklenebilirlik
Sunucu isteklerinin olabildiğince çabuk işlenmesini sağlamak için yöneticiler, çok işlemcili sunuculardaki virüsten koruma iş parçacığı sayısını belirleyebilir.
Güvenilir süreçlerin seçimi
Yöneticiler, veri yedeklemeleri veya sabit diskin birleştirilmesi gibi güvenli süreçleri muaf tutmayı seçebilir.
Kesintisiz sunucu çalışması
Antivirüs koruması kurulduğunda veya güncellendiğinde sunucunun yeniden başlatılması gerekli değildir.
Merkezi kurulum ve yönetim
Uygulamayı uzaktan kurmanıza, yapılandırmanıza, işlemleri yönetmenize ve güncellemeleri almanıza olanak tanıyan merkezi bir yönetim aracı olan Kaspersky Security Center'ın en son sürümüyle uyumludur.
Ürün yönetimi
Platform ayrımı yapmaksızın Kaspersky Security Center veya komut satırını kullanarak BT güvenliğini doğrudan veya uzaktan yönetin.
Yönetici ayrıcalıkları üzerinde kontrol
Departmana özgü veya dahili güvenlik gereksinimlerine uymak için, her sunucu yöneticisine ayrıcalık seviyeleri atanabilir.
Tarama sürelerinin esnek ayarı
Taramalarınızın ne zaman başlayıp biteceğine karar verebilirsiniz. Böylece antivirüs taraması yapılırken maksimum sunucu kaynağı kullanılabilirliği ve iş operasyonlarında minimum kesinti sağlanmış olur.
Bildirim sistemi
Yönetici bildirimleri, mesajlaşma servisi veya e-posta yoluyla desteklenmektedir.
 

Kaspersky Kurumsal Antivirüs Ücretsiz Demo Talebi

 

Kaspersky’nin kurumsal antivirüs, uç nokta koruması ve diğer tüm ürünleriyle alakalı olarak ücretsiz demo talebinde bulunarak veya Güney Bilişim Bilgi Teknolojileri uzmanlarıyla iletişime geçerek antivirüs çözümlerinin bütün detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları