AV-Comparatives testinden Kaspersky EDR Expert’e Stratejik Liderlik

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, AV-Comparatives tarafından yapılan Uç Nokta Önleme ve Yanıt (EPR) Testinde üst üste ikinci yıl en yüksek 'Stratejik Lider' notunu elde etti. Bu ödül, ürünün makul ürün maliyeti ve operasyonel doğrulukla birlikte, ihlalleri önleme ve yanıt verme konusunda en iyi etkinlik düzeyini temsil ettiğinin onayıdır.
 
Artan sayıdaki karmaşık hedefli saldırılar, işletmeleri siber güvenliklerine daha fazla dikkat etmeye ve tüm ticari varlıklarını korumak için kapsamlı ve etkili çözümler uygulamaya zorluyor. Coherent Market Insights araştırmasına göre, Küresel Uç Nokta Tespit ve Yanıt (EDR) Pazarının, tahmin dönemi (2023-2030) boyunca %26,12'lik bir bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) kaydetmesi bekleniyor. Bu durum EDR'nin çoğu kuruluş için hızlı bir şekilde standart bir siber güvenlik haline geldiğini göstermektedir.
 
AV-Comparatives, Uç Nokta Önleme ve Yanıt (EPR) Testi kapsamında, hedefli saldırıları durdurma ve analiz etme konusundaki etkinliğini değerlendirmek için 12 EPR ürününü 50 ayrı hedefli saldırı senaryosuna tabi tuttu. Test ekibi bu ürünlerin; Aktif Müdahale (Önleme), Pasif Müdahale (Tespit), Operasyonel Doğruluk Maliyetleri ve İş Akışı Gecikme Maliyetlerini değerlendirdi.
 

Kaspersky EDR Expert Hem İyi Hem de Düşük Maliyetli

 

Bu teste göre Kaspersky Detection and Response Expert, testin tüm aşamalarında 50 senaryonun 50'sinde saldırıları önledi ve tespit etti; bu da hem aktif hem de Pasif Yanıt oranlarının yüzde 100 kümülatif olmasını sağladı. Ürün ayrıca iş akışı gecikmeleriyle ilgili hiçbir maliyetin olmadığını da gösterdi; bu, kullanıcının dosyalar analiz edilirken beklemek zorunda olmadığı anlamına geliyor. Kaspersky Detection and Response Expert ayrıca düşük toplam sahip olma maliyetine (TCO) sahip katılımcılar arasında İlk 2 arasında yer aldı.
 
Araştırmaya göre Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, MITRE'nin taktikleri, teknikleri ve prosedürlerini (TTP'ler) iyi bir şekilde haritalandırıyor, böylece SOC analistlerine olayları araştırmak için gerekli bilgileri sağlıyor ve uyarıların mükemmel şekilde önceliklendirilmesine katkıda bulunarak riski en aza indiriyor.
 

Kaspersky Tehdit Araştırması Başkanı Alexander Liskin'den Açıklama

 
Alınan ödül sonrasından değerlendirmede bulunan Kaspersky Tehdit Araştırması Başkanı Alexander Liskin: “Amiral gemisi kurumsal çözümümüz Kaspersky EDR Expert'in gerçek yetenekleri hakkında üçüncü taraf uzman görüşü almamıza yardımcı olduğu için düzenli olarak bağımsız profesyonel değerlendirmelerle ilgileniyoruz. Ayrıca gelecekte ürünü iyileştirmenin yeni yollarını keşfetmemize ve verimli teknolojiler ve çözümler geliştirdiğimizden emin olmamıza olanak tanıyor. AV-Comparatives'in EPR araştırması bu tür değerlendirmelerden biridir. Kaspersky EDR Expert'in kurumsal altyapıyı hedefli saldırılara karşı yüzde 100 başarıyla koruduğu ve en yüksek derece olan 'Stratejik Lider' ödülüne layık görüldüğü için mutluyuz.” 
 
AV Comparatives Uç Nokta Önleme ve Müdahale Testinin tam sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Diğer Blog Yazıları