İhlal ve Saldırı Simülasyonu

İhlal ve Saldırı Simülasyonunda(BAS), saldırgan güvenliğe yönelik olarak otomatik bir şekilde  ve sürekli yazılım tabanlı bir yaklaşım sergiler. Red Team (KırmızıTakım)  ve sızma testi gibi diğer güvenlik doğrulama biçimlerine benzer şekilde BAS, güvenlik kontrollerini test etmek ve eyleme geçirilebilir görüşler sağlamak için siber saldırıları simüle ederek sizleri önceden fikir sahibi yapar.

 

Kırmızı ekip tatbikatı gibi, ihlal ve saldırı simülasyonları da güvenlik açıklarını gerçek tehdit aktörleri tarafından istismar edilmeden önce proaktif olarak belirlemek ve azaltmak için bilgisayar korsanları tarafından kullanılan gerçek dünya saldırı taktiklerini, tekniklerini ve prosedürlerini (TTP'ler) kullanır. BAS araçları tamamen otomatize çalışır  ve daha uygulamalı güvenlik testleri arasındaki sürede daha az kaynakla daha geniş ve kapsamlı sonuçlar sağlayabilir. 

Bir güvenlik kontrolü doğrulama aracı olarak çalışan BAS çözümleri, kuruluşların güvenlik açıklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olur ve öncelikli iyileştirme için değerli rehberlik sağlar. 

 

İhlal ve saldırı simülasyonu nasıl çalışır?

BAS çözümleri birçok farklı türde saldırı yolunu, saldırı vektörünü ve saldırı senaryosunu taklit ederek çalışır. BAS çözümleri, MITRE ATT&CK ve Cyber Killchain frameworklerinde  bulunan tehdit istihbaratında belirtildiği gibi tehdit aktörleri tarafından kullanılan gerçek dünya TTP'lerine dayanarak simülasyon yapılmasına olanak sağlar. 

 

Temel olarak dünya genelinde kullanılan atak türleri;

- Ağ ve sızma saldırıları

- Kimlik Avı

- Uç nokta ve ağ geçidi saldırıları

- Kötü amaçlı yazılım saldırıları

- Fidye yazılımı saldırıları

 

İhlal ve saldırı simülasyonunun faydaları nelerdir?

 

BAS çözümleri bir kuruluşun güvenlik politikasını  önemli ölçüde iyileştirebilir. Bir Gartner araştırma raporuna göre BAS, güvenlik ekiplerinin geleneksel güvenlik açığı değerlendirme araçlarına kıyasla %30-50'ye kadar daha fazla güvenlik açığını ortaya çıkarmasına yardımcı olabilir. İhlal ve saldırı simülasyonunun başlıca faydaları şunlardır:

- Otomasyon

- Doğruluk

- Uygulanabilir iç görüler

- Geliştirilmiş tespit ve müdahale

Diğer Blog Yazıları