Zecurion DLP İle Veri Sızıntısını Kontrol Edin

Gerçeklik değişiyor, teknolojiler de öyle. Yine de her değişiklik insanlar tarafından yönlendirilir. İnsanlar veri oluşturur, temin eder, değiştirir, satın alır ve satar, saklar ve iletir. Nasıl kullandıklarına dair birleşik bir formül yok ve kime güvenebileceğiniz konusunda bir kesinlik yok. 

Hemen hemen her şeyi herkese yasaklayan katı yazılımların yanı sıra uyumluluk sorunlarını kapsayan veya veri kayıplarınızı tespit etmede eski çözümler yardımcı olmaz. Gönül rahatlığının anahtarı, çalışan sahtekarlığı ve istismarının, içeriden gelen tehditlerin ve insan hatalarının arkasındaki süreçleri anlamaktır.

Yeni Nesil DLP Zecurion ile Kullanıcı Davranışlarına Odaklanma 


ACFE 2020 Küresel Mesleki Dolandırıcılık ve Kötüye Kullanım Araştırması'na göre, kuruluşlar her yıl gelirlerinin %5'ini dolandırıcılığa kaybediyor. Tipik dolandırıcılık davası tespit edilmeden önce 14 ay sürer ve dava başına ortalama $1,509,000 zarara yol açar. Bu süre zarfında, fail genellikle hileli davranışlarla ilişkili olma eğiliminde olan belirli davranış özelliklerini gösterecektir. Olguların %85'inde en az bir davranışsal kırmızı bayrak, %49'unda birden fazla kırmızı bayrak mevcuttu.


Zecurion ile Riskleri Değerlendirin ve Veri Korumasını Kişiselleştirin


Çalışanlar tercih ettikleri konumdan çalışmayı veya kendi cihazlarını kullanmayı seçebilirler. Verimliliklerini artıran her şey iş için işe yarar. Ancak bir çalışanın verilerle etkileşim şekli çeşitli cihazlarda, hesaplarda, bulut hizmetlerinde vb. farklılık gösterebilir.
Kuruluşların false positiveleri en aza indirmek için riskleri dinamik olarak değerlendirmesi ve kural dışı tanımlaması gerekir. Bu, düşük riskli kullanıcıların her zamanki gibi ilerlemesine izin verirken, yüksek riskli çalışanlar daha yakın gözetim altında olacaktır.

Güven Fakat Doğrula
 
Veriler her yerde olduğu için bağlamı kaybetmek kolaydır. Bu olmadan, adli soruşturmalar için gerekli olan detaylar eksik olacak ve yanlış sonuçlara yol açabilir. Yeni Nesil DLP, kuruluşun güvenlik durumunun büyük resmini sağlamak için kapsamlı bir dosya ve etkinlik arşivi sunmalıdır. Yalnızca sınıflandırma ve politikalara güvenmek doğru değildir. 
 
Daha Fazlasını Bilin ve Daha Az Risk Alın

Zecurion Yeni Nesil DLP, çalışanlarınızla ilişkili tüm süreçlerin 360 ° görünümünü sağlar. Modüler mimariyle kolaylaştırılan çözüm, nihai kontrol için mükemmel siber güvenlik karışımınızı oluşturmanıza olanak tanır.
 

Zecurion hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın


Zecurion DLP hakkında detaylı bilgi almak için Güney Bilişim Bilgi Teknoloji Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları