Kaspersky Cybersecurity Training ile Siber Farkındalık

Giderek artan siber tehditler, uç nokta cihazlarla bağlantı yapan çok sayıda çalışanın varlığı, e-postalar vasıtasıyla gerçekleştirilen sızmalar vb. siber tehditlerle karşılaşmamak için siber güvenlik eğitimi artık kurum ve şirketler için oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle bir çok kuruluş ve kurum hem çalışanlarının hem de BT uzmanlarının siber güvenlik eğitimi almasını önemsemekte hatta zorunluluk haline getirmektedir. 

Kaspersky Cybersecurity Training (Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi)

 
Birçok kuruluş, siber güvenlik eğitiminin yanı sıra BT Güvenlik ekipleri için uzman eğitimi ve BT dışındaki çalışanlar için güvenlik farkındalığı eğitimi olmak üzere iki farklı düzeyde eğitim sağlamaktadır. Ancak Kaspersky Lab tarafından sağlanan siber güvenlik eğitimi ile her ikisi içi nde kapsamlı bir eğitim ürünü imkanı sunulmaktadır. Standart eğitim yaklaşımında eksik olan şey şudur: BT ekipleri, yardım masaları ve teknik açıdan gelişmiş diğer çalışanlar bu eğitime dahil edilmez. Standart farkındalık programları onlar için yeterli değildir. Ancak şirketler, çok pahalı, uzun süreli ve riskli olduğu için bu çalışanları siber güvenlik uzmanlarına dönüştürmek istemez. İşte tam da bu noktada tamamen çevirimiçi olarak katılım sağlanan Kaspersky Siber Güvenlk Eğitimi tüm ihtiyaçlara yönelik eğitimler sunmaktadır. 
 
Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi Programı

 

  • Tamamıyla çevrimiçidir (Gelecek talep üzerine uzman eşliğinde gerçek zamanlı da olabilmektedir).
  • Eğitime katılanlar için internet erişimi ve CHROME tarayıcı olması yeterlidir. 
  • 4 modülden her biri kısa bir teorik özet, pratik ipuçları ve 4 ila 10 alıştırmadan oluşur. Her bir modülde belirli bir beceri için alıştırma yapılır ve günlük çalışma hayatında BT Güvenlik araçlarının ve yazılımının nasıl kullanılacağı öğretilir.
  • Çalışma, bir yıla yayılacak şekilde tasarlanmıştır. Tavsiye edilen ilerleme hızı, haftalık 1 alıştırma şeklindedir. Her alıştırma 5 ila 45 dakika arasında tamamlanır. 
  • Eğitimin geçerli sürümü için Windows kurumsal ortamı hedeflenmiştir.
 

Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi Modülleri

 

Eğitim yukarıda da belirtildiği üzere 4 ana modülden oluşmaktadır. 
 
  • Kötü amaçlı yazılımlar 
  • Olası istenmeyen programlar ve dosyalar 
  • İncelemenin temelleri 
  • Kimlik avı olayı yanıtı
 
Eğitim programı, BT uzmanlarını zararsız gibi görünen bir PC olayındaki olası bir saldırı senaryosunu tanıma ve BT Güvenlik ekibine iletmek için olay verilerini toplama konusunda bilgilendirir. Ayrıca, tüm BT ekip üyelerinin güvenlik savunmasının birinci hattı rolünü üstlenmesini sağlayarak kötü niyetli belirtileri bulma isteğini artırır.
 

Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi ile Farkındalığınızı Arttırın

 

Siber güvenlik alanında çalışanlarınızın farkındalığı artırmak ve Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Diğer Blog Yazıları