Libraesva URL Sandbox Protection ile Siber Kalkan

erizon şirketinin 2021 yılında yayınlamış olduğu ‘Veri İhlali Araştırma Raporu’na göre; siber saldırıların %96'sının elektronik posta yoluyla başladığı tespit edilmiştir. Bu nedenle elektronik posta içerisindeki bağlantı adreslerini canlı olarak analiz etmek oldukça önemlidir. Libraesva URL Sandbox Protection çözümü ile elektronik posta içerisindeki bağlantı adreslerini canlı olarak analiz edip, şirketinizi gerçek zamanlı korur.

Libraesva URL Sandbox Protection neden gereklidir?

Saldırganlar kötü niyetli elektronik postaları genelde iş saatleri dışında gönderirler. Siber saldırganlar bu tarz kötü amaçlı saldırıları planlarken; öncelikle elektronik postanın içerisine temiz bir bağlantı adresi eklerler. Sonrasında standart elektronik posta güvenliği yazılımları ilgili bağlantı adresi üzerinde kontrolleri sağlar ve güvenilir olarak algıladıklarından elektronik postayı iletirler. Siber saldırıyı gerçekleştiren saldırgan bir süre sonra göndermiş olduğu elektronik postadaki bağlantı adresinin içeriğini kötü niyetli olarak yeniden düzenler. Bu işlemden sonra standart elektronik posta güvenliği yazılımları artık ilgili elektronik postanın içeriğine müdahale etmeyeceği için zafiyet oluşmaması kaçınılmazdır. Libraesva URL Sandbox Protection ise her elektronik postanın içerisindeki her bağlantı adresini yeniden yazar ve kullanıcıya bu şekilde iletir. Kullanıcı elektronik postanın içerisindeki bağlantı adresine platform bağımsız her erişiminde ilgili bağlantı adresi Libraesva Cloud Sandbox sunucularında canlı olarak analiz edilecek ve zararlı tespiti halinde kullanıcı ilgili bağlantı adresine erişemeyecektir. Libraesva URL Sandbox Protection bir kara listeye bağlı olarak çalışan bir güvenlik motoru değildir! Libraesva URL Sandbox yeni nesil Sandbox mimarisi ile derinlemesine iç içe geçmiş kötü amaçlı yazılımları ve şüpheli sayfaları gizlenmiş içeriğe bakarak ve tüm yönlendirmeleri izleyerek tespit eden kapsamlı bir sayfa taramasıdır.
 

Libraesva URL Sandbox Protection’ın Bazı Özellikleri


Bulut Sandboxing
Libraesva Cloud Sandbox sunucularımız istenen sayfayı derinlemesine analiz eder ve gizli tehditler ve yönlendirmeler arar. Bu bir kara liste kontrolü değildir!
 
Tüm Koruma
Elektronik postalarınıza eriştiğiniz platform, ağ ve cihaz bağımsız koruma sağlar.
 
Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Algılama
Libraesva URLSand Protection imza tabanlı ve itibara dayalı motorların yakalayamadığı sıfırıncı gün zafiyetlerini, gelişmiş zafiyetleri ve hedefli oltalama saldırılarını tespit için sofistike teknikler kullanır.
 
Ekstra Maliyet
Libraesva URLSand Protection ekstra maliyet olmaksızın tüm lisanslama modellerinde ücretsiz olarak sağlanır.

OEM Hizmeti
Bağlantı adreslerimiz ve yazılım geliştirme kitlerimiz ile kendi güvenlik sisteminizi oluşturun. Daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

Libraesva Ürün Demo Talebi


Libraesva URL Sandbox Protection dahil tüm koruma bileşenleriyle Libraesva E-mail Security Gateway’i 30 gün boyunca ücretsiz denemek için demo talebinde bulunabilir veya Güney Bilişim Bilgi Teknolojileri uzmanlarına sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları