Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı (ASAP) Nedir?

Kaspersky Automated Security Awareness Platform yani ASAP, çevrimiçi eğitim programlarına hem bilgi sunan hem de gerçek siber farkındalık becerileri geliştiren bir yaklaşımdır.  ASAP bütünsel bir güvenlik farkındalığı çözümüdür ve dahil olan çalışanlarınızın siber güvenlik alanında becerilerinin gelişmesini sağlar. Raporlama ve analizler vasıtasıyla da müşterilerin siber güvenlik farkındalığı yolculuğunun her anında yardımcı olur.


Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Neden Önemlidir?


Yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki siber saldırılara maruz kalan şirketlerin çoğunluğunda (%90’nından fazlasında) siber güvenliğin en zayıf halkası farkında olmadan bu duruma sebep olan çalışanlardır. Kimlik avı filtreleme, uç nokta güvenliği, mail güvenliği ve siber alanda gelişmiş tüm çözümler kendi alanlarında başarılılardır. Saldırganlar da bunu bilerek bilgi teknoloji sistemlerine erişim için çoğunlukla bilgi sahibi olmayan çalışanları hedef almaktadır. Kaspersky ASAP ile çalışanların siber saldırılara karşı bilgilendirilmesi, özellikle en fazla saldırıya maruz kalınan mail güvenliği alanında eğitilmeleri, uç noktalardan ne gibi saldırılara maruz kaldıklarını bilmeleri şirketinizin siber suçlular karşısında daha güçlü olmasını sağlayacaktır. 


Uzaktan (Evde) Çalışma Döneminde Mail Güvenliği ve Uç Nokta Güvenliği


Pandemi süreciyle birlikte 2019 yılından itibaren tüm dünyada yaygınlaşan uzaktan çalışmayla birlikte mobil olmanın getirdiği güvenlik zafiyetleri artmıştır. Yapılan araştırmalar evde çalışmaya başlayan kişilerin daha fazla internette gezindiğini, her 2 kişiden birinin de video içeriklerini iş için kullandıkları bilgisayar veya cep telefonlarından izlediklerini ortaya çıkarmıştır. Çalışanların bu denli yoğun internet kullanımı dolayısıyla siber saldırganların tüm dünyada öncelikli hedefi olmasını pekiştirmiştir. Bu durumda farkında olmadan saldırıya maruz kalan kişilerin cihazlarından gerçekleştirilen sızmalar neticesinde şirketler çok fazla veri kaybına, maddi ve manevi zarara uğramıştır. 


Kaspersky Otomatik Güvenlik Fakındalığı (ASAP) Eğitimlerinin Başlıca Özellikleri

 

Program yönetimi: Tam otomasyondan gelen basitlik ile 10 dakikada programı başlatabilirsiniz. Bunu yapmak için de hedefi belirleyip kullanıcıların listesini yüklemeniz yeterlidir. Platform her bir çalışanın bireysel hızına ve öğrenme yeteneklerine uyum sağlar ve sizin aksiyonlar almanıza yönelik raporlama ve tavsiyeler sunar.
Eğitim verimliliği: ASAP Kesintisiz mikro öğrenim imkanı sunmaktadır.  İçerik özellikle, donuk ve sıkıcı uzun dersler sunmadan, güçlü beceriler edinmeyi ve bilgilerin akılda kalmasını sağlayan mikro öğrenim için yapılandırılmıştır. Oyunlaştırma ve eğlenerek öğretme konusunda oldukça verimlidir. 
Her güvenlik konusu hakkında bir dizi kapsamlı araç bulunmaktadır. Her ders de ayrıca farklı bir içerik türü kullanmaktadır. Eğitim, güçlendirme, test veya anket, simülasyon temelli görevler ve alıştırmalar, kimlik avı saldırısı simülasyonları ve daha fazlası ASAP’ta bulunmaktadır.
Çeşitli iş ihtiyaçlarına uygundur: Bağlı kuruluşların yönetimi için çoklu kullanıcı desteği, yalnızca etkin kullanıcılar için ödeme fırsatı, çoklu dil desteği ve farklı kültürlere uygulanabilirlik imkanı sunmaktadır. Platform İngilizce, Rusça, Almanca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca ve Arapça olarak kullanıma sunulmaktadır.
Hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlarınızdan kolaylıkla eğitimlere dahil olabilirsiniz. 
Becerilerin gelişmesi için seviyeler belirlenmiş ve ilerlemeye göre eğitim seviyesi zorlaştırılmaktadır.
Program yönetiminde tam otamasyon söz konusudur.
Platform, dünyadan karşılaştırmaları ve risk profillerini temel alarak eğitim hedefleri önerir. Platform bu hedef düzeylerinin başarılması için otomatik olarak bireysel öğrenim yolları oluşturur. 
 
Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalık Platformu için Hemen İletişime Geçin

Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalık Platformu (ASAP) kapsamında eğitimler almak, çalışanlarınızın siber güvenlik hususunda uzmanlaşmalarını sağlamak Güney Bilişim Bilgi Teknolojileri uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları